fbpx

Медитацията – стъпка по стъпка

Обърнете внимание на тези стъпки преди вашата медитация. Нека те ви станат като ритуал. Сигурна съм, че ще ви помогнат да медитирате по-добре.

ОСВЕЖАВАНЕ

Вземете душ или измийте зъбите, ръцете и лицето си например. Ако трябва – посетете тоалетната.

СПОКОЙСТВИЕ

Ако имате възможност изберете тихо място или използвайте слушалки. Уверете се, че няма да ви прекъсват независимо дали ще практикувате 3 или 30 минути.

УЮТ

Проветрете, но затворете прозореца, ако духа. Ако имате желание си запалете свещ, но ако ви пречи, или разсейва я загасете, когато започнете.

Пречистете пространството с пало санто, тамян или ароматни пръчици. Сложете етерично масло на лавандула в дифузер или ползвайте готова комбинация с отпускащи масла.

Подредете около вас. Когато обстановката е спретната и уютна по-малко неща ще ви разсейват и дразнят, а и мислите ви ще бъдат подредени. Или затворете очи. Може да използвайте възглавничка за очи.

ДВИЖЕНИЕ

Направете няколко йога упражнения, особено ако сте спали доскоро, или ако сте стояли на едно място пред компютър. Така ще си осигурите физически комфорт. Има много кратки йога практики до 15 минути в сайта.

РЕЛАКСАЦИЯ

Ако чувствате тялото си все още напрегнато, дори и след йога практиката ви – дайте си няколко минути почивка като се опитате да отпуснете всичките му части. Това е включено в някои от по-дългите ми медитации в платформата.

УДОБСТВО

Поставете възглавничка за медитация, постелка, килимче или стол под вас, според вашите възможности и нужди. Намерете наистина удобна позиция с изпавен гръбначен стълб, дори да е влегнало положение.

ДИШАНЕ

Отделете малко време за дихателни упражнения или насочете вниманието за няколко минути върху дишането си. Това ще ви помогне да се обърнете навътре към себе си.

И накрая – не се притеснявате, че изброих толкова неща. 🙂 Когато ви станат рутина ще ви отнемат само няколко минутки, но пък ще си осигурите комфорта, който ви е важен.

ИЗБОР НА МЕДИТАЦИЯ

Остава само да изберете МЕДИТАЦИЯ от онлайн платформата и да й се насладете! Изборът е голям и като теми, и като продължителност.

Може да се свържете с мен чрез формата за контакт в този сайт, ако искате да запазите час за онлайн консултация, или в студиото ми Salt&Art за индивидуален час на живо. Ще поговорим, ще ви насоча, и ако имате нужда ще изготвя за вас лична медитация с положителни утвърждения според вашите нужди.

Цена за онлайн консултация или в студио – 60 лв за 60 минути

Цена за изготвяне на индивидуална медитация според вашите нужди записана от мен в професионално студио – между 100 и 150 лв в зависимост от продължителността на записа. Гарантирам ви, че медитацията няма да бъде публикувана никъде другаде и ще бъде създадена лично от мен (дори поименно) само за вас!

С обич,

Светла Иванова