fbpx

Курс – въведение в медитацията

Откакто преподавам йога и медитация и имам студио често познати и непознати се обръщат към мен за съвет как да свалят стреса, да отслабнат, да станат по-спокойни, да се научат „да не мислят“, да дишат правилно, да премахнат болките в гърба, и така нататък. 

В това няма нищо необичайно. Моята кауза е да помагам на хората да се чувстват добре. И продължавам да го правя с желание, отдаденост и любопитство.

Кое е странното обаче? Че все повече са тези, които искат да ги науча „набързо“. Буквално са ме спирали на улицата с желанието ей там на тротоара, докато обсъждаме къде в квартала доматите са най-вкусни, или коя е новата пекарна и какво предлага, да оставим торбите с покупки за малко и да покажа как точно дишам. Да разкажа защо не се изморявам да работя толкова много и имам време и да сготвя след работа, която за мен е била посветена поне на няколко часа практика. Или пък, докато си пием кафето или хапваме по салатка да оставим вилиците за малко и приказките за ежедневните проблеми и да „демонстрирам“ как да си спрем мислите си някъде там – между салатата и десерта, та да забравим за тях. 

Други комични импулси у хората са, когато някой изяви спонтанното желание, че по време на „следващата“ пандемия, когато няма какво да прави ще започне йога или да медитира.

Ако приемем, че ние сме това което сме превърнали в навик кажете ми как да стане „набързо“ или от раз? Колко време ви е необходимо, за да станете добри в нещо, или поне да затвърдите някой навик? 

Казват, че най-малко 21 дни. Естествено към това трябва да се прибави постоянство, упоритост и труд. 

Точно 21 видеа с отговори на на-често задаваните ми въпроси и кратки медитативни практики съдържа курса ми „Въведение в медитацията“, който ще откриете в платформата. 

Кога, къде, защо и колко да медитирате, как да дишате, кое е правилно и кое не е и какво може да се обърка по време на медитация, видовете медитация и как да изберете правилната за вас и да започнете да я прилагате в ежедневието си са само част от темите в него. 

Създадох го, за да ви помогна да опознаете състоянието на медитацията, или да го задълбочите. Стъпка по стъпка. 

Щастлива съм, че мога да направя това за вас и го подготвих с много отдаденост, внимание, радост и любов. 

Надявам се да ги усетите!

И помнете – грижата за себе си не е егоизъм!

Когато вие се чувствате добре – всички около вас ще го усещат!

С обич,